Vernís digital 2D i 3D

BARNIZ3D

Beneficis

El vernís selectiu 2D i 3D es pot aplicar pràcticament sobre qualsevol classe de suport, sigui paper o sintètic, creant efectes molt cridaners, tant a la vista com al tacte. L’aplicació del vernís és idònia en aquells casos en què es busqui atreure l’atenció de consumidor o transmetre una imatge de qualitat.

Aquest acabat també genera interacció, és possible aplicar-lo en la seva dimensió 2D o 3D, depenent del gruix que es busqui. Entre les seves principals característiques destaca la repel·lència de líquids i l’alta resistència a la fricció.

El vernís selectiu 2D s’aplica com un acabat d’impressió per ressaltar detalls de disseny a través de la brillantor, utilitzant el color negre al 100% per crear la silueta de les zones a cobrir.

BARNIZ1
BARINZ2

El vernís selectiu 3D crea textura amb relleu la qual cosa confereix volum i profunditat a les imatges. També s’utilitza per ressaltar textos o motius. S’aconsegueix utilitzant una capa de degradat negre: com més gran sigui el percentatge de negre, més relleu s’obtindrà, amb un màxim de 100% i un mínim del 10%.

BARNIZ3
BARNIZ4

Tots dos vernissos poden combinar-se amb altres acabats com l’estampat digital per diferenciar els elements més destacats de la marca i obtenir una connotació associada al luxe. També poden combinar en una mateixa peça amb les tintes especials o l’encuny làser, depenent de les necessitats de cada disseny.

El vernís digital no només s’utilitza per ressaltar zones amb alta lluentor i / o relleu, sinó que també serveix com a recurs per crear efectes de marques d’aigua.

Especificacions

L’art final es lliura en format PDF amb una resolució mínima de 300 ppp i a mida real. El PDF ha de contenir una pàgina amb el disseny gràfic, i una altra en què consti les àrees seleccionades per aplicar el vernís digital, siluetant la zona i nomenant aquesta capa com “Vernís” per identificar-la correctament. Cal respectar un marge de 3 mm, com a mínim, des de la vora de tall i dels plecs sense aplicació de vernís. Recordeu assenyalar les pautes de tall.

S’aconsella utilitzar les marques de registre per assegurar-se que coincideixen exactament amb les zones del disseny que desitja cobrir amb la capa de vernís. Per a un millor acabat, es recomana aplicar sobre superfícies fosques. És obligatori aplicar plastificat mat en les peces amb acabat de vernís digital. A més, s’ha d’evitar l’aplicació del vernís en plecs o dividits, en cas contrari podria desprendre per la pressió exercida.

Per a la seva aplicació en tipografies o en línies, s’ha de tenir en compte que el traç tingui un mínim de 0,5 mm en 3D i de 0,25 mm en 2D; i en calat 1 mm en 3D i 0,5 mm en 2D.

Observacions

El vernís digital pot aplicar-se en una infinitat de peces com packaging, targetes de visita, felicitacions, tríptics, catàlegs comercials o cobertes de llibres. Normalment, aquest acabat s’utilitza en elements de comunicació i packaging referent a joieries, antiguitats, articles de luxe, productes de bellesa, begudes de cert valor, galeries d’art, estudis d’arquitectura i disseny, etc. No obstant això, és aplicable a qualsevol producte que es vulgui destacar.

El teu pressupost en 2 hores