Pel·liculats i encapsulats

PLAST_1

Beneficis

Tant el pel·liculat com el encapsulat protegeixen els treballs impresos de líquids, greixos, esgarrapades o estrips amb una fina capa de polièster transparent. En funció de la rigidesa que es busqui, és possible aplicar diversos gruixos de protecció.

L’encapsulat és ideal per protegir documents a doble cara que necessitin tenir cos i rigidesa, així com per proporcionar gran durada als treballs de cartelleria, targetes, cartes de restaurant, fitxes tècniques, carnets, etc.

El pel·liculat fonamentalment, realça i protegeix l’acabat dels documents impresos. És possible triar entre pel·liculat mat o brillant. Se sol emprar pràcticament en tot tipus de treball imprès: displays, targetes de visita, carpetes, díptics, tríptics, adhesius, tapes de llibres, etc.

PLAST2A
PLAST2B

Especificacions

Pel·liculats – Una o dues cares

 

Brillantor 23 μ
Mate 25 μ
Brillantor 75 μ – protecció UV
Mate 75 μ
Brillantor 125 μ – protecció UV
Mate 125 μ
Brillantor 250 μ – protecció UV
Mate 250 μ
Antiratllades Mate 25μ

Encapsulats – Dues cares

 

Brillantor 75 μ – protecció UV
Mate 75 μ
Brillantor 125 μ – protecció UV
Mate 125 μ
Brillantor 250 μ – protecció UV
Mate 250 μ

El pel·liculat es pot realitzar a partir d’un gramatge mínim del paper imprès, per exemple, 170g per estucats. És possible pel·licular per una o dues cares.

Tant el pel·liculat com l’encapsulat s’apliquen en suports llisos després d’impresos i abans d’efectuar qualsevol altre tipus de treball sobre el material com ara l’encuny, l’envernissat selectiu 2D o 3D, etc. En alguns casos, és possible encapsular, com acabament de la feina.

És important tenir en compte que els papers creatius no admeten pel·liculat, en primer lloc, per conservar la textura i en segon lloc perquè deixaria bombolles d’aire al no tractar-se d’un material llis.

PLAST3A
PLAST3B

Observacions

El pel·liculat se sol realitzar en calent a una temperatura de 90º pel que és possible aplicar-lo a diferents tipus de suports d’impressió per aconseguir un millor acabat. Totes dues tècniques es recomanen per a cartes de restaurant.

El teu pressupost en 2 hores