Els Papers de la Guerra – ENSERIO

Els Papers de la Guerra – ENSERIO

Client
ENSERIO

Impressió
Nexe Impressions

Projecte gràfic
Enserio

Projecte
Els Papers de la Guerra

Edició
Editat per la familia Pepe Castells i Pubill

Els Papers de la Guerra – Enserio

Ens ha fet una gran il.lusió poder participar d’aquest entranyable projecte de Papers de la Guerra, editat per la família d’en Pepe Castells i Pubill, i coordinat i dissenyat per l’estudi ENSERIO de Banyoles. Un testimoni intrahistòric, un de ben particular i extraordinari, dels molts que van sacsejar tota una generació i dels que tots nosaltres en som fills, nets, besnets o fins i tot rebesnets, en alguns casos. La visió i perspectiva d’una tragèdia, la Guerra Civil espanyola, magníficament documentat per l’autor i protagonista d’aquesta història personal, que els seus nets han decidit de publicar pel gran valor que representa, per a la seva família, que li ret homenatge publicant-ho, però també,  pel valor que té per a la recuperació de la memòria històrica al nostre país.

 

“… els nets ho sabíem, que havia estat a la guerra, fins i tot que l’havien ferit amb metralla… Però poca cosa més: que l’havien cridat a files quan encara era molt jove; que deixava la mare, la iaia Lola, vídua – el pare havia mort feia poc més de mig any – , amb dos fills a càrrec seu, la Ramona i en Quim, que tot just era un noiet de setze anys que ara entomava la responsabilitat de ser l’home de la casa. Fins que vam tenir a les mans aquell tresor, aquella llibreta que havia estat tants anys amagada. A les golfes, a sobre el lavabo del passadís; en un racó de l’armari de la seva habitació; a la vitrina del menjador gran, a la part superior; a la sala… Cadascun de nosaltres la recorda en un amagatall diferent!  (fragment del pròleg de Núria Castells, neta d’en Pepe Castells)

 

Papers de Guerra és un relat de la Guerra Civil, explicat des de dintre i en primera persona. Un objecte d’un gran valor documental, que contribueix a la difusió de la memòria col.lectiva de Catalunya. Un projecte editorial amb un plantejament poc convencional. Una experiència que transcendeix el paper.

 

Com a impressor, ha estat especialment emotiu poder participar en aquest projecte, perquè el meu pare (impressor també), en Pau descansi, va ser ser fill de la postguerra espanyola, i per tant víctima indirecta d’aquesta Guerra Civil devastadora. En el seu cas, un orfe de postguerra que passar la infància a l’hospici de Girona, i del qual ara fa poc més de dos anys hem descobert una mica la història de la seva (nostra) família, després de més de 77 anys d’oblit, gràcies també a un treball excel.lent de la historiadora Céline Bustos.

 

El conjunt de documents ha estat magníficament dissenyat i mimat, des del concepte gràfic, fins a la tria dels materials, que han volgut preservar i respectar l’esperit i el format al màxim de similar possible als Papers de la Guerra d’en Pepe Castells, per en Miquel Amela i en Ferran Rodríguez de l’estudi ENSERIO Banyoles. A Nexe Impressions hem assessorat, coordinat, seleccionat, imprès, enquadernat i vetllat perquè tot el procés gràfic reflectís l’esperit que la família com a editors, i els dissenyadors ens varen demanar. Ser fidels a l’obra original. Un procés de producció gràfica que ha suposat la coordinació i supervisió de diversos tallers i obradors gràfics.

FITXA TÉCNICA

Llibre

Format: 16,5 x 23,5 cm
Pàgines: 224 interiors + cobertes i díptic
Impressió Interior: 4+4 LED UV
Coberta: 1+1
Paper Interior: Arena Natural Bulk de 100 g.
Coberta: Fedrigoni Materica Verdigris de 360 g.
Enquadernat: cosit en fil vist color blanc
Acabats: estampació negre 50% de superfície

Diari

Format obert: 660 x 470 mm
Format tancat: 165 x 235 mm
Format pàgina : 330 x 470 mm
Pàgines: 16 pàgines Impressió: 4 + 4 LED UV
Paper: Cyclus Offset de 70 g.
Enquadernat: plegats i encartat, replegat, i doble replegat. sense grapes

Llibreta

Format: 16,5 x 23,5 cm
Pàgines: 118 + 8
Impressió Interior: 1+1
Coberta: Materica Pitch de 360 g. a 1+1
Paper Interior: Arena Natural Bulk de 120 g.
Coberta: Fedrigoni Materica Pitch de 360 g.
Enquadernat: wire-o metàl.lic color coure
Acabats: estampació negre 50% de superfície

Litografia

Format tancat: 16,5 x 23,5 cm.
Paper: Cartró bigris de 2 mm
Acabats: Serigrafia negre

Postal

Format: 90 x 139 mm
Paper: Arena Natural Rough de 300 g.
Impressió: 4+1

Caixa

Packaging personalizat
Format obert: 48,40×47,00 cm
Suport: Microcanal E Kraft 1700 µ

Anvers

Impressió a una cara imprès en CMYK

Revers

Troquelat

Sense comentaris

Publica un comentari